Skip to content

Inlägg från ‘Uncategorized’ Category

Färgfläckar

En ny utställning av Gudrun Rabenius
1-2 december, 8-9 december, kl 14-17

Ateljé Färghandeln
Höglandstorget 6 i Bromma.

 

 

 

 

 

 

Till Gudrun Rabenius hemsida

 

28 Nov 2012

Secret Love

Den 20 september invigdes Secret Love på Östasiatiska Museet i Stockholm, av deltagande konstnärer och invigningstalare var Ingela Lind.  Kina är idag en av de mest kreativa platserna för konstnärer.
27 yngre konstnär huvudsakligen från Beijing har valts ut i samarbete med curatorn Si Han. Temat är HBTQ inom konsten i Kina. Den nya generationen kineser, ettbarngenerationen, ser på nytt sätt på individ och samhälle. Samordnare i Kina har varit Selena Young och den som hållit ihop projektet på Östasiatiska, är producent Annmari Kastrup.  R.A.B.B.E. Anders Rabenius har varit formgivare och Leif Larsson har arbetat med utställningen i datamodell.

Till utställningen

27 Nov 2012

Utställning om kärlek och nationalism

R.A.B.B.E. tar fram en ny utställning tillsammans med FORUM FÖR LEVANDE HISTORIA. Den livsfarliga historien är ett projekt om nationalism, om historiebruk och historiemedvetande. Hur historien kan missbrukas som maktvapen i en nationell mobilisering och hur nationalismen kan leda till intolerans och våld. Men det handlar också om hur man går vidare efter en djup konflikt.

 

I projektet vill vi belysa, öka förståelsen och väcka frågor: Vilken roll kan historien spela i en nationalistisk process? Hur påverkas vi människor av det vi uppfattar som den objektiva historien och hur kan det egna historiska berättelsen stå i vägen för en försoningsprocess?

Temat för utställningen är ”Kärlek och nationalism” och består av olika autentiska berättelser om kärlek över nationalitetsgränserna. Projektet görs i samarbete med Sida och lanseras på Skolforum i Stockholm och Lärardagarna i Göteborg den 31 okt−2 nov 2011. Utställningsformgivare Anders Rabenius, projektledare: Christina Gamstorp.

Till utställningen

1 Oct 2011

Gullesons tid på Hälsinglands Museum

HÄLSINGLANDS MUSEUM har anlitat R.A.B.B.E. som tillsammans med konstnär Lars Agger gör en ny utställning som kompletterar den befintliga MÄSTAREN FRÅN FLÄCKA.( R.A.B.B.E.2009) Utställningen kommer att handla om tiden kring 1500, den tid då Haaken Gulleson levde. Kristendomen hade gjort sitt intåg  i Sverige, men mycket av den gamla tron på vittera och tomtar levde kvar. Utställningen kommer att öppna ca 1 nov 2011 .  Formgivare: Anders Rabenius.

 

1 Oct 2011

Bergman i Seoul

 

 

 

 

 

R.A.B.B.E.  built the Bergman installation  and participate in symposium in Korea,  June 2011

the Entertainment, The Segye Ilbo (A daily newspaper) Seoul, Korea, June 9, 2011.

The multimedia exhibition highlighting the famous Swedish film director, Ingmar Bergman ‘ The Man Who Asked Hard Questions’, symposium and master class, sponsored by the Embassy of Sweden in Seoul and the Korean Film Art Centre (BaekDuDaeGan), are holding at the theatre Arthouse Momo from June 10th to July 10th, 2011.

31 May 2011

Webbplatsen på plats

Rabbe.eu ligger nu uppe och är aktiv på internet.

31 May 2011